Matematik

Mat sprog - hvordan skal dette læses?

21. oktober 2021 af MajaXm - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har dette i en mat opgave og er i tvivl om hvordan det skal læses? 

Hvordan skal de forskelige tegn forstås? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2021 af mathon

           \small \begin{array}{llllll} P_2\! \left (\mathbb{R} \right )\textup{ m\aa\ v\ae re omtalt f\o r end }U=\left \{ P(x)\in P_2\! \left (\mathbb{R} \right )\mid P(4)=0 \right \} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2021 af Anders521

#0 Et gæt: U er mængden af polynomier P : R → R af højst grad 2, hvor x = 4 er en rod.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}U&\textup{er m\ae ngden af punkter } P\textup{ med koordinaten }x \textup{ tilh\o rende }P_2(\mathbb{R}),\textup{ for hvilke }\\& P\left ( 4 \right )=0. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2021 af Eksperimentalfysikeren

\mathbb{R} er mængden af reelle tal,

P_{2}(\mathbb{R}) er mængden af polynomier af anden grad over de reelle tal,

P(x) er et polynomium,

så gættet i #3 er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2021 af mathon

Opfølgning på #5:
                                 \small \begin{array}{llllll} U=&\left \{ P(x)\in P_2(\mathbb{R})\mid p(4)=0 \right \}&\\\\& \textup{hvor }\\&P(x)=a\cdot \left ( x^2-8x+16 \right )&\textup{hvis dobbeltrod}\\\\&\textup{eller}\\\\&P(x)=a\cdot \left ( x^2-(x_2+4)x+4x_2 \right )&\textup{hvis }x_2\textup{ er andengradspolynomiets anden rod.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2021 af Eksperimentalfysikeren

p(x) = a(x-4)(x-r), hvor r er den anden rod.


Skriv et svar til: Mat sprog - hvordan skal dette læses?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.