Matematik

find tallet k så roden er -2

26. oktober 2021 af Guleroden1 - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan løser jeg den her opgave uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2021 af mathon

             \small \begin{array}{llllll} f(-2)=2\cdot (-2)^2-(-2)+k=0 \end{array}


Svar #3
26. oktober 2021 af Guleroden1

Så du indsætter -2 i formlen og trækker det fra -2 + k = 0 ?

hvorfor


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{at }-2 \textup{ er rod i polynomiet }P(x)\\ \textup{betyder:}\\&& P(-2)=0 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. oktober 2021 af PeterValberg

f(x)=2x^2-x+k

f(-2)=2(-2)^2-(-2)+k=10+k

For at -2 skal være en rod i polynomiet, skal gælde at:

f(-2)=0

10+k=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: find tallet k så roden er -2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.