Matematik

Vis at h afbilder underrummet U, på U selv

30. oktober 2021 af MajaXm - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, hvordan løses sidste del af spørgsmål e? 

Jeg får g(f(x)) til følgende: 

x1+x3-x4 

-x1+x2-2x3-x4 

x1-x2+2x3

x1-2x2+3x3+2x4 

Denne er fundet ved at tage prikproduktet mellem g og F hvor g er givet ved g=((1,0,1,0),(0,1,1,0),(0,0,1,1)) 

Men ved ike hvordan jeg kommer videre derfra? 

(OBS. der er fejl i filen w er givet ved: w=(w1,w2,w3)) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2021 af peter lind

Du kan finde billedet af e1-e2 og e1-14 og derefter vise at en vilkårlig linear kommbination af resultatet kan skrives som en linearkombination af e1-e2 og e1-e4


Svar #2
30. oktober 2021 af MajaXm

Jeg har nu fundet billedet af de to og det giver følgende: 

e1-e2: 

(x1,x2,x3,x4)=(2,2,0,1)+t*(-1,1,1,0)

e1-e4:

(x1,x2,x3,x4)=(1,1,0,0)+t*(-1,1,1,0)

Men hvordan beviser jeg at en vilkårlig linear kombination af resultatet kan skrives som en linear kombination af e1-e2 og e1-e4? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2021 af peter lind

Jeg sagde du skulle finde billederne af de to vektorer. Disse billeder indeholder ikke t

Du skal finde en lindearkombination af billedvektorerne som giver henholdsvis e1-e2 og e1 - e4. Som hjælp se at de to vektorers sidste koordinat er henholsvis 1 og 0.


Skriv et svar til: Vis at h afbilder underrummet U, på U selv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.