Matematik

Linære funktioner

02. november 2021 af Musses

Håber at nogen kan hjælpe med denne opgave :) 

En virksomhed Scincare producerer et nyt skønnhedspræpparat - en slags fugtighedscreme. De kan producere op til 60.000 stk. pr. år. De sælges for 100 kr. pr. stk. Omkostningerne er for de første 30.000 stk. er 20 kr. pr. stk. og de resterende op til 60.000 stk. er 15 kr. pr. stk. Der ses bort fra faste omkostninger. 

Lad der gælde, at

- x = antal producerede stk. 

- g(x) = omsætningen i kr. 

- f(x) = omkostningerne i kr. 

a. Bestem forskrifterne for f(x) og g(x)

b. Indtegn graferne for de to funktioner. 

c. Hvor meget skal der sælges, for at overskuddet er 0 kr. 

Overskuddet h(x) er omsætning - omkostninger. 

d. Bestem forkriften for h(x)
e. Tegn i samme koordinatsystem som f og g grafen for h. 

f. Bestem overskuddet ve hhv. 30.000 stk. og 60.000 stk.

TIP : f(x) er en stykkevis lineær funktion. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2021 af SauIGoodman

Hvad har du selv gjort af forsøg for at løse f.eks. opgave a?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2021 af Quarr

f(x) er en stykkevis funktion.

En stykkevis funktion er en funktion hvor funktionsforskriften ændrer sig i forskellige intervaller. Det er vigtigt at man definerer intervallerne altså hvor funktionsforskrifterne er gældende.

Følgende sætninger skal du kigge på.

Omkostningerne er for de første 30.000 stk. er 20 kr. pr. stk.

De resterende op til 60.000 stk. er 15 kr. pr. stk.

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Linære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.