Matematik

finde y og x ud fra et tværsnit

04. november 2021 af Skallerup4 - Niveau: B-niveau

Er i tvivlt om hvordan jeg udtrykker y ved hjælp af x

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2021 af SuneChr


Læg de fem sider sammen i den røde figur. Sæt summen lig med 50. Isolér y.
Beregn nu arealet af den røde figur, hvor du forinden har erstattet y med udtrykket i x. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2021 af Anders521

#0 Målet er at bestemme arealet af træstykket som vist i figuren.

Du ved, at omkredsen er summen af alle sider på et figur (et såkaldt polygon). Lægger du siderne sammen får du ligningen                                                                                                                                                                                                                              2y + 2x + 2√2 x = 50                                                                    At udtrykket på venstresiden er lig 50 skyldes oplysningen givet i opgaven. Isoleres y, har du udtrykt y ved x. Arealet bestemmes ved at gange sidelængde på de to modstående sammen. Dvs.                                                                                                            Atræstykke = 2x·y  -  Audskåret trækstykke                                                                                                                                  = x·(2y) - (½ x ·2x)                                                                                                                                                  = x·( 50 - 2x  - 2√2 x ) - x2                                                                                                                                      = 50x -2x2 - 2√2 x2 - x2                                                                                                                                          = 50x -3x2 - 2√2 x2                                                                                                                                                = 50x - (3 + 2√2 x)·x2                                                               som ønsket.


Svar #3
04. november 2021 af Skallerup4


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2021 af Soeffi


Svar #5
04. november 2021 af Skallerup4

#2

#0 Målet er at bestemme arealet af træstykket som vist i figuren.

Du ved, at omkredsen er summen af alle sider på et figur (et såkaldt polygon). Lægger du siderne sammen får du ligningen                                                                                                                                                                                                                              2y + 2x + 2√2 x = 50                                                                    At udtrykket på venstresiden er lig 50 skyldes oplysningen givet i opgaven. Isoleres y, har du udtrykt y ved x. Arealet bestemmes ved at gange sidelængde på de to modstående sammen. Dvs.                                                                                                            Atræstykke = 2x·y  -  Audskåret trækstykke                                                                                                                                  = x·(2y) - (½ x ·2x)                                                                                                                                                  = x·( 50 - 2x  - 2√2 x ) - x2                                                                                                                                    = 50x -2x2 - 2√2 x2 - x2                                                                                                                                           = 50x -3x2 - 2√2 x2                                                                                                                                                 = 50x - (3 + 2√2 x)·x2                                                               som ønsket.

Ville dette være muligt at regne i Nspire, da 50 er en oplysning givet af opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2021 af Soeffi

#5. Se evt. http://studie.one/mat/stx/sb/1516/mat-b-stx-2016-08-15/index.html#a13, som der henvises til i tråden fra #4.


Svar #7
04. november 2021 af Skallerup4

#6

#5. Se evt. http://studie.one/mat/stx/sb/1516/mat-b-stx-2016-08-15/index.html#a13, som der henvises til i tråden fra #4.

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: finde y og x ud fra et tværsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.