Matematik

Opgave om kædelinje

04. november 2021 af Tippi123 - Niveau: A-niveau

Hej SP

I en opgave får jeg følgende informationer:

p(x)=ax^2+c, -2\leq x \leq 2

cosh(x), -2\leq x \leq 2

Jeg skal så bestemme a og c, så:

- graferne for cosh(x) og p(x) er fastgjorte i samme to punkter (-2;cosh(-2)) og (2;cosh(2))

- kurvelængden er ens

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2021 af peter lind

Løs ligningerne

p(-2) = cosh(-2)

p(2) = cosh(2)

Dette skulle bestemme a og c fuldstændig så mangler der ikke noget ?

Kurvelængden se formel 171 side 28 i din formelsamling


Svar #2
04. november 2021 af Tippi123

Hvordan løser man ligningerne, hvis der er to ubekendte (a og c i dette tilfælde)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2021 af peter lind

Du har to ligninger med to ubekendte. Træk dem fra hinanden og du har en ligning med en ubekendt a


Skriv et svar til: Opgave om kædelinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.