Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

13. november 2021 af soer381k - Niveau: A-niveau

jeg har følgende ligninger og vil gerne bestemme c og a:

c^2=a^2+500^2-2*a*500*cos(11.48)

(c+118)^2=a^2+500^2-2*a*500*cos(106.26)

men indsætter jeg højresiden i første ligning på c's plads i anden ligning kan mit mathcad ikke udregne det


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2021 af oppenede

Screenshot mathcad hvor du har indsat c


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} c^2+236c+13924 =a^2+500^2-2\cdot 500\cdot a\cdot \cos(106.26\degree)\\\\ a^2+500^2-2\cdot 500\cdot a\cdot \cos(11.48\degree)+236c+13924 =a^2+500^2-2\cdot 500\cdot a\cdot \cos(106.26\degree) \end{array}


Svar #3
13. november 2021 af soer381k

#1

Screenshot mathcad hvor du har indsat c

Vedhæftet fil:mathcad billede.png

Svar #4
13. november 2021 af soer381k

#2

\small \begin{array}{llllll} c^2+236c+13924 =a^2+500^2-2\cdot 500\cdot a\cdot \cos(106.26\degree)\\\\ a^2+500^2-2\cdot 500\cdot a\cdot \cos(11.48\degree)+236c+13924 =a^2+500^2-2\cdot 500\cdot a\cdot \cos(106.26\degree) \end{array}

mathon ved ikke om jeg ikke bruger mathcad ordentligt men kan ikke få isoleret hverken a eller c


Svar #5
13. november 2021 af soer381k

tak for hjælpen nu fandt jeg ud af det ved hjælp af mathcads solving block

Vedhæftet fil:c og a fundet.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2021 af SuneChr

Vi har den ligebenede trekant med grundlinje 118, siderne a og a med mellemliggende vinkel
(106,26º - 11,48º) .
Find a og indsæt i trekanten med vinklen 11,48º og de hosliggende sider a og 500 og modstående side c.


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.