Matematik

funktioner

15. november 2021 af mangetakfordet - Niveau: B-niveau

hjælp en fortabt sjæl, mange tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2021 af mathon

             \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&\textup{tangentens}\\&\textup{h\ae ldnings-}\\&\textup{koefficient:} &&f{\, }'(x)=\frac{1}{x}-0.5x\\\\&\textup{mulige}\\& \textup{f\o rsteko-}\\& \textup{ordinater:} && -0.5=\frac{1}{x}-0.5x\qquad x>0\\\\&&& -0.5x=1-0.5x^2\\\\&&& 0.5x^2-0.5x-1=0\\\\&&& x^2-x-2=0\qquad x>0\\\\&&& x=\left\{\begin{matrix} -1&\textup{som m\aa \ forkastes}\\2 \end{matrix}\right.\\\\& \textup{f\o rstekoordinaten}&&\textup{til det s\o gte punkt er }\mathbf{2} \end{array}


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.