Matematik

Farvede del af figuren

15. november 2021 af mads6356 - Niveau: A-niveau
Hvor mange procent af rektanglet areal udgør den festlige farvede del?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2021 af jl9

kan det være en rektangel på 2a*a minus to kvarte cirkler med radius a?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2021 af Christianfslag

Det farvede areal kan opstilles ved at betragte det ikke farvede areal som andele af cirkler med radius a.

Arealet af det hele vil være a^2, og arealet af cirkel delene vil være (\pi \cdot a^2)/4\cdot 2.

Dermed vil det fulde udtryk være

2a^2-1/2(\pi \cdot a^2)


Svar #3
15. november 2021 af mads6356

hvordan skal jeg så reducere det så jeg kan få antal procent??


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2021 af jl9

du kan dividere udtrykket fra #2 med hele arealet for rektanglen 2a^2 og så gange med 100 for at få procent


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2021 af MountAthos

Supplering til svar # 2 og svar # 4

(2·a2 - 0.5 ·π · a2) / 2 ·a2 = (1 - (π / 4)) = 0,2146 og i procent 0,2146 · 100 = 21,46 %


Svar #6
15. november 2021 af mads6356

tak for hjælpen


Skriv et svar til: Farvede del af figuren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.