Matematik

Areal

15. november 2021 af mads6356 - Niveau: A-niveau
JEG har 2 figur som jeg skal finde areal af, har brug for hvordan jeg skal finde arela til figur 1, skal jeg så sige 12 * 15 eller hvordan? (figur til venstre)

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2021 af jl9

det kan ikke være 12 * 15. Kan du ikke bruge de to trekanter må være ens


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2021 af mathon

              \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& A_{trapez}=\frac{1}{2}\cdot h\cdot \left ( a+b \right )\qquad a\textup{ og }b\textup{ er l\ae ngden af de parallelle}\\&\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \quad \! \! \textup{linjestykker} \\\\\\ \textbf{b)}\\& A_{parallellogram}=h\cdot g \end{array}


Svar #4
15. november 2021 af mads6356

a= 1/2 * 12 *(13*13)

er det sådan jeg skal løse opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2021 af mathon

Nej.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2021 af StoreNord

Arealet af et trapez er:         "De parallelle siders halve sum gange højden".

Ovenstående kan faktisk også bruges på et parallogram.


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.