Matematik

SUPER VITGTIG OPGAVE! HJÆLP

19. november 2021 af Juli1812 - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal bruge AKUT hjælp med denne opgave!! Håber der er nogle søde folk der kan hjælpe mig!

En fabrik fremstiller to produkter A og B. Der produceres dagligt x enheder af A og y enheder af B. Begrænsningerne for produktionen er givet ved ulighederne:

5x+4y  ≤ 30000

10x + 20y ≤ 90000

Fabrikkens fortjeneste er 15 kr. pr. enhed af produkt A og 20 kr. pr. enhed af produkt B.

a) Bestem fabrikkens størst mulige fortjeneste.

b) Vis ved en følsomhedsanalyse, at fortjenesten pr. enhed af produkt A kan variere i intervallet [10; 25] før det optimale produktmix ændrer sig.

c) Benyt følsomhedsanalyse til at bestemme intervallet for produkt B.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2021 af peter lind

Indsæt de pågældende uligheder i en graf. Find objektfunktionen og afsæt en linje gennem (0, 0) forskyd denne linje mod højre som mulig men så linjen stadig berører det gyldige område. Der hvor den lige akkurat berør det gyldige område er det optimale punkt


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. november 2021 af Soeffi

#0. 

Nedenunder er opgaven løst i Geogebra. Største fortjeneste findes for det viste optimumspunkt. Det ses at optimumspunktet ikke ændres når fortjenesten ændres som vist med de røde linjer. 

Den ene er 1x + 2y= 9000, dvs. her er fortjenesten for A det halve af B, som holdes konstant = 20 kr. Dermed er fortjenesten for A = 10 kr. Tilsvarende for den anden A = (5/4)·20 kr = 25 kr.

Følsomhedsanalysen for B laves tilsvarende ud for de to linjer ved at forudsætte, at A's fortjeneste er konstant = 15 kr.


Skriv et svar til: SUPER VITGTIG OPGAVE! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.