Fysik

Lidt om Ohms lov, Kirchoffs love og erstatningsresistans. Du har følgende kredsløb bestående af de tre modstand A, B og C.

22. november 2021 af SeniorMuhkkel - Niveau: B-niveau

Hej har nogle opgaver jeg sidder virkelig fast i. 

B) Hvad er resistansen af A?
D) Hvis spændingen over modstand B måles til 3,35 V, hvad er spændingen over modstand C så? Her skal du tænke på, hvordan de to modstande er koblede.

Vedhæftet fil: fafa.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. november 2021 af mathon

                       \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\& R_A=\frac{7.00\;V}{0.280\;A}=\frac{7.00\;\Omega\cdot A}{0.280\;A}=25\;\Omega\\\\ \textbf{d)}\\& U_C=U_B=3.35\;V \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2021 af peter lind

Der er en fejl i c. c måles til 0,195A Strømmen gennem C er 0,085A

Der gælder Strømmen gennem A = IB+IC


Svar #4
22. november 2021 af SeniorMuhkkel

Svar #2: Ah ok det er bare at dividere i b). Men jeg forstår ikke helt d). Er det bare det V?

Svar #3: Så det er omvendt IB+IC i stedet for IB-IC


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. november 2021 af ringstedLC

b) Brug Ohm's lov:

\begin{align*} U &= I\cdot R\Rightarrow R=\frac{U}{I} \end{align*}

d) Spændingerne over modstande koblet i parallel er ens. Det er en følge af Kirchoff's 1. lov om strømmen(e) til- og fra et knudepunkt som du bruger i c) og Ohm's lov. De to dele af strømmen IA gennemløber hver sin modstand i par.-koblingen; den største del i den mindste modstand og omvendt. Efter gennemløbet forenes delene igen til IA

I praksis er det derfor ligegyldigt om Uparr. måles over B eller C, da deres terminaler (ben) er parvist kortsluttet.


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. november 2021 af ringstedLC

#4

Svar #3: Så det er omvendt IB+IC i stedet for IB-IC

\begin{align*} I_A &= I_B+I_C \\ {\color{Red} I_B} &= I_A-I_C \\ &= 0.280\,\textup{A}-0.195\,\textup{A} \\ I_B &= 0.085\,\textup{A} \end{align*}


Svar #7
22. november 2021 af SeniorMuhkkel

Mange tak :). Det giver noget bedre mening end før


Skriv et svar til: Lidt om Ohms lov, Kirchoffs love og erstatningsresistans. Du har følgende kredsløb bestående af de tre modstand A, B og C.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.