Fysik

hvor stort er det samlede tryk i et bildæk hvis manometret på luftpumpen viser 0,21 mpa

23. november 2021 af senoritasenorita - Niveau: B-niveau

hvor stort er det samlede tryk i et bildæk hvis manometret på luftpumpen viser 0,21 mpa?

kom med formler og beregninger


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2021 af Moderatoren

I stedet for at forlange noget, så kan du:

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #2
23. november 2021 af senoritasenorita

vil bare gerne vide svaret til opgaven da jeg ikke har fået den før og er ikke klar over hvordan man kan regne den. det er jo trods alt en forum hvor folk hjælper hinanden hvis de kan. god dag


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2021 af ringstedLC

Enheden Pa (Pascal) for tryk betyder kraft pr. areal. Hvis der med det samlede tryk menes trykket på hele dækket må du kende dækkets indre overfladeareal:

\begin{align*} P_{samlet} &= P_{\textup{m}^2}\cdot A_{d\ae k} \\ &= 0.21\cdot 10^6\,\textup{Pa}\cdot A_{d\ae k}\;,\;P_{\textup{m}^2}=0.21\,\textup{{\color{Red} MPa}} \end{align*}

0.21 mPa (milliPascal) er ikke et realistisk tryk for et bildæk. Normalt er trykket ved Jordens overflade 101325 Pa (≈ 1 bar), så trykket i dækket er snarere ca. 2.1 bar.


Skriv et svar til: hvor stort er det samlede tryk i et bildæk hvis manometret på luftpumpen viser 0,21 mpa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.