Matematik

Hjælp til Matematik

23. november 2021 af Louiseanders - Niveau: C-niveau

Hej. Er der nogle som kan hjælpe mig med den her opgave 

Et andengradspolynomium p er givet ved 

p(x)=x^2+10x

a) Bestem rødderne for p 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2021 af peter lind

Sæt x ud foran en parantes og brug nulreglen. Hvis et produkt af faktorer er 0. er mindst en af faktorerne 0


Svar #2
23. november 2021 af Louiseanders

hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2021 af Christianfslag

Rødderne for et andengradspolynomium er fundet ved brug af determinantmetoden.

(-b\pm \sqrt{b^2-4ac})/2a, hvor du løser både for + og - af diskriminanten (b^2-4ac).


Svar #4
23. november 2021 af Louiseanders

men skal jeg ikke også bruge løsningsformlen


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2021 af Christianfslag

#4

men skal jeg ikke også bruge løsningsformlen

Hvad mener du? Du kender til a, b og c, de skal blot sættes ind i det opskrevne udtryk.


Svar #6
23. november 2021 af Louiseanders

men hvordan vil du skrive det op 


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2021 af janhaa

#0

Hej. Er der nogle som kan hjælpe mig med den her opgave 

Et andengradspolynomium p er givet ved 

p(x)=x^2+10x

a) Bestem rødderne for p 

p(x) = x(x + 10) =0

x=0,  x =-10


Svar #8
23. november 2021 af Louiseanders

så det er bare såden den skal beregnes 


Svar #9
23. november 2021 af Louiseanders

men hvorfor -10


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. november 2021 af janhaa

#9

men hvorfor -10

Se på #7


Svar #11
23. november 2021 af Louiseanders

men hvad så med formlen, var det ikke i den du ville sætte tal ind


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. november 2021 af Quarr

Ifølge nulreglen skal den første faktor x være 0 eller skal den anden faktor (x+10) være 0.

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/andengradspolynomium-og-ligning/faktorisering-og-nulreglen

- - -

Ja

 


Svar #13
23. november 2021 af Louiseanders

så jeg skal ikke gøre mere ved den nu, når jeg har fundet de to rødder


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. november 2021 af Quarr

Ja. Det eneste du skulle var at bestemme rødderne for p

- - -

Ja

 


Svar #15
23. november 2021 af Louiseanders

mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. november 2021 af Quarr

Så lidt! Du kan sagtens også udregne diskriminanten og bruge løsningsformlen til at udregne rødderne med.

- - -

Ja

 

Vedhæftet fil:Tegning.PNG

Skriv et svar til: Hjælp til Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.