Fysik

tyngdeacceleration på graf

25. november 2021 af rycdi - Niveau: B-niveau

Hej bestemmelse af tyngdeaccelerationen ud fra en linæer graf.

Jeg ved at hældningen i en linæer graf er tyndgdeaccelerationen, men hvorfor gælder det?

mx+b, så må m være tyngdeaccelearionen?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textup{Der g\ae lder for}\\\textup{konstant acceleration }a\\&& v(t)=a\cdot t+v_0 \end{array}


Svar #2
25. november 2021 af rycdi

Hej mathon, det forstår jeg ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2021 af mathon

Ved lineær regression 
får du:
                                      \small \small \begin{array}{lllll}&& y(x)=m\cdot x+b\\ \textup{svarende til}\\&& v(t)=\left | g \right |\cdot t+v_0 \end{array}


Svar #4
25. november 2021 af rycdi

så a=g


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. november 2021 af janhaa

#4

så a=g

Ja


Svar #6
25. november 2021 af rycdi

tak


Svar #7
25. november 2021 af rycdi

hvordan kan jeg bevise at a=g. Er det kun for genstande der ikke påvirkes af andet end tyngdekraft?

Er det

Ft=m*g

Fres=-Ft

m*a=m*-g

a=-g?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2021 af mathon

#7

         \begin{array}{llllll}&& F=G\cdot \frac{M_{Jord}\cdot m}{\left ( R_{Jord} \right )^2}\\\\&& \frac{F}{m}=g=G\cdot \frac{M_{Jord}}{\left ( R_{Jord} \right )^2}\\\\&& g=\left ( 6.67408\cdot 10^{-11}\;\frac{m^3}{kg\cdot s^2} \right )\cdot \frac{5.976\cdot 10^{24}\;kg}{\left (6373\cdot 10^3\;m \right )^2}=9.82\;\frac{m}{s^2} \end{array}


Svar #10
26. november 2021 af rycdi

tak for det


Skriv et svar til: tyngdeacceleration på graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.