Matematik

Matematik reducere regneudtrykkene og hæv paranteserne

29. november 2021 af Emiliaricka - Niveau: 8. klasse

3a + 2b + (a + b) - 5a

-a + 3b - (4a - 7b * 2)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2021 af mathon

                    \small \small \begin{array}{lllllll} 3a+2b+(a+b)-5a&\textup{plus-parentesen h\ae ves}\\\\ 3a+2b+a+b-5a&\textup{addendernes orden er lige gyldig}\\\\ 3a+a-5a+2b+b&\textup{reduktion}\\\\ -a+3b \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2021 af mathon

                    \small \small \begin{array}{lllllll} -a+3b-(4a-7b\cdot 2)&\textup{der multipliceres inde i parentesen}\\\\ -a+3b-(4a-14b)&\textup{minus-parentesen h\ae ves}\\\\ -a+3b-4a+14b&\textup{addender og subtrahenders orden er lige gyldig}\\\\ -a-4a+3b+14b &\textup{reduktion}\\\\ -5a+17b \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. november 2021 af XkillerDK

Så altså først skal du hæve parantesen da det er den første så der står 

3a + 2b + ab - 5a

og så kan du bare regne det sidste ud 

-2a + 2b + ab er svaret så


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. november 2021 af PeterValberg

#0 Se eventuelt:

Video om reduktion (forklaret gennem eksempler) < LINK >

Video om parenteser < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik reducere regneudtrykkene og hæv paranteserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.