Matematik

Sandsynlighedsteori - Bestem sandsynligheden

03. december 2021 af azulodukovic - Niveau: Universitet/Videregående

Sidder fast i denne opgave, og kunne bruge lidt hjælp. Er i tvivl om hvordan man finder sandsynligheden af mængden?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2021 af SuneChr

\left ( \frac{1}{2} \right )^{5}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2021 af peter lind

Det er en binomialfordeling med p = 1/2 og n=5 Bru evt. dit cass


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2021 af Soeffi

#0. Du skal bestemme sandsynligheden for at få ingen eller 1 krone ud af 5 kast.

Ingen kroner kan lade sig gøre på een måde (ved eet udfald):
    plat, plat, plat, plat, plat.

Een krone kan lade sig gøre på fem måder (ved fem udfald):
    krone, plat, plat, plat, plat
    plat, krone, plat, plat, plat
    plat, plat, krone, plat, plat 
    plat, plat, plat, krone, plat
    plat, plat, plat, plat, krone 

De fem kast kan ende på 25 = 32 forskellige måder = antal mulige udfald. Der er seks gunstige udfald som vist ovenover. Dvs. P(S∈{0,1}) = 6/32 = 3/16


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2021 af SuneChr

# 2  rettes til

P\left ( S\in \left \{ 0,1 \right \} \right )=\sum_{i=0}^{1}\binom{5}{i}\left ( \frac{1}{2} \right )^{i}\left ( \frac{1}{2} \right )^{5-i}     som samme facit som # 4.

Sorry.
 


Skriv et svar til: Sandsynlighedsteori - Bestem sandsynligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.