Matematik

Hvordan løser jeg denne her opgave?

04. december 2021 af Uduelig - Niveau: A-niveau

Har vedhæftet opgaven.

Jeg fik svaret y1 = 1 og y2 = -3 

Vedhæftet fil: opgave vektorfunktioner.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2021 af mathon

Andenaksens ligning
er
            x = 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2021 af Anders521

#0 Ja, du har fundet 2.koordinaten til begge skæringspunkter på y-aksen, og nu kan du opskrive koordinatsættet til dem begge.


Svar #4
04. december 2021 af Uduelig

.


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. december 2021 af mathon

              \small \begin{array}{llllll}&& \overrightarrow{r}(t)=\begin{pmatrix} x(t)\\y(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} t^2+2t-3\\ t+1 \end{pmatrix}\\\\ \textup{Sk\ae ring med}\\y\textup{-aksen kr\ae ver:}\\&& t^2+2t-3=0\\\\&&t=\left\{\begin{matrix} -3\\1 \end{matrix}\right.\\ \textup{dvs}\\&& (0,-2)\quad \textup{og}\quad \left ( 0,2 \right ) \end{array}


Svar #6
04. december 2021 af Uduelig

Yes, det giver mening nu, jeg havde vidst ikke helt holdt tungen lige i munden. Men det giver mening nu! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. december 2021 af Anders521

#6 Ups, beklager. Som du kan læse i #5 er dine løsninger ikke 2.koordinaterne, men parameterværdier, der så indsættes i vektorfunktionen. Gøres dette får du stedvektorene til skæringspunkterne (disse har samme koordinater)


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg denne her opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.