Matematik

Bestem nulpunkterne via nulpunktsreglen

06. december 2021 af Jacobsen23 - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg skal bestemme nulpunkterne via nulpunktsreglen, uden brug af CAS.

f(x) = 2x^3 (x-1)

Jeg kan ikke rigtig komme videre med når det er et tredjegradspolynomie.

Håber i kan hjælpe. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2021 af janhaa

f(x) = 0

2x^3=0

x=0

og

x-1=0

x=1


Svar #2
06. december 2021 af Jacobsen23

Tak for svaret. Så man skal altså ikk til at finde diskriminanten osv?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2021 af PeterValberg

#1 Det er vel egentlig "eller" ikke "og" ?

2x^3(x-1)=0

2x^3=0\quad \vee\quad x-1=0

og så videre .....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2021 af janhaa

#2 Tak for svaret. Så man skal altså ikk til at finde diskriminanten osv?

Not necessary


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2021 af StoreNord

#2
Det ville nok tælle som en fejl at prøve med diskriminant-metoden. Der blir jo bedt om nul-reglen.
Desuden kan du ikke bruge diskriminant-metoden til 3. gradsfunktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2021 af janhaa

#5

#2
Det ville nok tælle som en fejl at prøve med diskriminant-metoden. Der blir jo bedt om nul-reglen.
Desuden kan du ikke bruge diskriminant-metoden til 3. gradsfunktioner.

Faktisk 4. grads-function...


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2021 af Eksperimentalfysikeren

#0. Det er ikke nulpunktsreglen, men nulreglen. Den siger, at hvis et produkt er 0, så er mindst én af faktorerne nul.


Skriv et svar til: Bestem nulpunkterne via nulpunktsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.