Fysik

Effekt, varmelære og forbrændingsproces

08. december 2021 af oliverbiehl99 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har et eksamens spørgsmål om Effekt, varmelære og forbrændingsproces

spørgsmålet lyder så ledes: 

11. Effekt, varmelære og forbrændingsproces

I en gennemstrømningsvandvarmer opvarmes koldt brugsvand til varmt brugsvand i løbet af den tid vandet strømmer gennem vandvarmeren.

En producent markedsfører en vandvarmer der har effekten 18,0 kW.

a) Beregn ved hvilken temperatur vandvarmeren kan levere varmt brugsvand na°r der strømmer 5,2 L vand gennem vandvarmeren pr. minut og indløbstemperaturen er 8,0 °C. (Ved beregninger kan der i hele opgaven ses bort fra opvarmning af selve vandvarmeren og varmetab til omgivelserne)

tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textup{Energiligning:}\\&& \begin{array}{ccc} \textup{Til f\o rt energi}&=&\textup{Modtaget energi}\\\\ P\cdot t&=&m\cdot c\cdot \Delta T\\\\ \left ( 18.0\;\frac{kJ}{s} \right )\cdot \left ( 60\;s \right )&=&\left ( 5.2\;kg \right )\cdot \left ( 4.186\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ( (\mathbf{{\color{Red}T}}-8.0)\;K \right ) \end{array}\\\\\ \textup{L\o s m.h.t }\mathbf{{\color{Red} T}} \end{array}


Skriv et svar til: Effekt, varmelære og forbrændingsproces

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.