Matematik

Reduktion af udtryk

10. december 2021 af louisesørensen2 - Niveau: Universitet/Videregående

Kan nogen lige hjælpe med at reducere det her?

\frac{-\alpha \cdot (\frac{B+\alpha c}{2a})}{B-\alpha \cdot(\frac{B+\alpha c}{2a})}


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2021 af janhaa

Del på teller oppe og nede


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2021 af ChristofferTJ

Vedhæftet fil:Screenshot_1.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2021 af ChristofferTJ

Ville nok starte med at gange med minus 1 i tæller og nævner, så laver man færre fejl senere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2021 af ringstedLC

#2:

\begin{align*} \frac{-{\color{Red} \alpha} \cdot \left (\frac{B\,+\,{\color{Red} \alpha }c}{2a}\right )}{B-{\color{Red} \alpha} \cdot \left (\frac{B\,+\,{\color{Red} \alpha }c}{2a}\right )} &= \frac{-\alpha B-\alpha ^2c}{2aB-\alpha B-\alpha ^2c} \end{align*}


Skriv et svar til: Reduktion af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.