Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

13. december 2021 af maya2506 - Niveau: B-niveau

Hej, mit spørgsmål lyder:

Peter holder åbent hus med gratis morgenmad til kammeraterne. Han har sendt lillebror til bageren efter 12 rundstykker og 8 basser. De kostede 150 kr. Der dukker imidlertid flere op end forventet, så lillebror må af sted igen, denne gang efter 12 basser og 6 rundstykker. Det kostede 147 kr.

Hvad kostede i grunden et rundstykke og en basse?

Hilsen Maya


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2021 af peter lind

Lad x være prisen for rundstykker og y være prisen for basser. Det giver de 2 ligninger

12x + 8y = 150

12x + y = 147


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2021 af Christianfslag

Du kan opstille dette som følgende udtryk

12r+8b=150kr

Og

6r+12b=147kr

Herfra kan vi opstille 

12r+8b-150kr=6r+12b-147kr

Løs nu ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2021 af PeterValberg

Se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2021 af Quarr

Enten brug

lige to koefficienter metoden eller substitutions metoden.

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/ligninger/to-ligninger-med-to-ubekendte

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.