Matematik

Skal have hjælp til løsning af følgende 2 ligninger:

14. december 2021 af Lukassssssss - Niveau: B-niveau

2x(x+2)-3=x^2+2x+13

3x^2+5x-4<2x^2+5x+21


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2021 af SuneChr

Er de skrevet rigtigt af?
Den første er en ligning.
Den anden er en ulighed.


Svar #2
14. december 2021 af Lukassssssss

Yep det er rigtigt


Svar #3
14. december 2021 af Lukassssssss

Havde lige glemt at berette


Svar #4
14. december 2021 af Lukassssssss

Har bare brug for hjælpe til at løse dem


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2021 af PeterValberg

Hvad har du allerede forsøgt og tænkt omkring opgaverne ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2021 af PeterValberg

Første:

Gang parentesen ud
Saml det hele på venstre side af lighedhedstegnet
Løs som andengradsligning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2021 af PeterValberg

Anden:

Saml det hele på venstresiden af lighedstegnet
Lad som om, at ulighedstegnet er et lighedtegn
Løs som andengradsligning
Løsningen er intervallet mellem rødderne (rødderne er IKKE inkl.)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
14. december 2021 af Lukassssssss

Det her er til uligheden, har jeg ramt rigtigt her?:D

x^2-17<0

Herved kan vi aflæse koefficienterne
a = 1 | b = -17 c = 0


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. december 2021 af PeterValberg

x^2-25<0

x^2<25

x>-5\quad \wedge\quad x<5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Skal have hjælp til løsning af følgende 2 ligninger:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.