Matematik

bestem cirklens radius og koordinatsættet til cirklens centrum

02. januar 2022 af Sofie113 - Niveau: B-niveau

Hey nogle som kan hjælpe med denne:)

en cirkel er bestemt ved ligningen: x^2 - 6x + y^2 + 2 y -26=0

bestem cirklens radius og koordinatsættet til cirklens centrum??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2022 af mathon

Prøv at kvadratkomplettere.


Svar #2
02. januar 2022 af Sofie113

#1

Prøv at kvadratkomplettere.

kan du måske hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. januar 2022 af mathon

                                   \small \begin{array}{|c|c|}\hline&\\ x^2-6x&y^2+2y\\&\\ \hline &\\ \left ( x-3\right ) ^2-9&(y+1)^2-1\\&\\ \hline \end{array}


Svar #4
02. januar 2022 af Sofie113

sætter jeg så bare dette ind i formel for cirklens ligning og derved finder min x0 og y0 eller a og b (centrumspunkt)? og derefter radius?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2022 af mathon

   Du indsætter ikke i formlen for cirklens ligning, men omskriver udtrykket.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. januar 2022 af mathon

                       \small \begin{array}{llllll} x^2 - 6x + y^2 + 2 y -26=0\\\\ (x-3)^2-9 + (y+1)^2-1 -26=0 \end{array}


Svar #7
02. januar 2022 af Sofie113

så forstår jeg ikke, hvor findes radius og centrum så?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. januar 2022 af mathon

                       \small \small \small \small \begin{array}{llllll} x^2 - 6x + y^2 + 2 y -26=0\\\\ (x-3)^2-9 + (y+1)^2-1 -26=0 \\\\(x-3)^2 + (y+1)^2=6^2\\\\\\ (x-3)^2 + (y-(-1))^2=6^2\\ \begin{array}{lll}\\ \textup{Centrum}&C(3,-1)\\ \textup{radius}&r=6 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: bestem cirklens radius og koordinatsættet til cirklens centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.