Matematik

matematik

04. januar 2022 af sannnnnne (Slettet) - Niveau: 8. klasse

kan ikke forstå den her opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2022 af Moderatoren

Hvad forstår du ikke? Hvad får du af informationer?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2022 af Moderatoren

De opgaver, som du lægger op, er ikke ret svære. Men de kræver, at du kan tyde den information, som opgaven giver. Det er vist det, som du har svært ved. 

Måske du skal høre din lærer, om denne kan give dig noget hjælp til det?

Hvis der stod "Find 25% af 420" så ville du godt kunne det, ikke?


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. januar 2022 af anonymperson12

Hej,  

som nævnt i opgaven koster blusen 420 kr. normalt
men der er 25% rabat

sådan som jeg plejer at gøre det er at finde hvad 1% af prisen (420 kr) er:
Det gør man ved at dividere 420 med 100: 420/100=4,2

dvs. at 4,2 er 1% af den normale pris - men da der er 25 % rabat, ganger du bare 4,2 med 25:
4,2*25=105

Da normalprisen var 420, og vi lige har udregnet at 25% er 105, skal det blot trækkes fra, og så har vi den endelige pris:
420-105=315 kr. 
315 kr. er prisen for blusen, når man får 25%


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. januar 2022 af Quarr

(100%-25%)\cdot 420=315

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2022 af PeterValberg

Se eventuelt denne video om procentregning < LINK >
Du kan eventuelt benytte tidskoderne i beskrivelsen til at navigere i videoen

"spol frem" til 24:22 (At trække en procentsats fra...)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.