Matematik

Løs ligning med hensyn til n

07. januar 2022 af Sofus135 - Niveau: C-niveau
Hej
Jeg har fået spørgsmålet
Løs ligning med hensyn til n;
5^n + 5^n + 5^n + 5^n + 5^n = 5^25

Nogle der kan forklare hvordan man gør?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2022 af Anders521

#0 Du har fem identiske led på venstresiden af lighedstegnet. Det svarer til at skrive 5·5n. Du har så ligningen                                                                                                                                                                                                                                                 5·5n = 525                                                                        Potensen på højresiden af den nye ligningen kan skrives som 5·524. Dividerer du med 5 eller ganger med 1/5 får du                                                                                                                                                                                                                                                         5n = 524.                                                                            Det er nu åbenlyst hvad talværdien for n er.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du har nogle ens led på venstre side. De kan skrives som antallet gange ledet: 5n +5n = 2*5n.


Skriv et svar til: Løs ligning med hensyn til n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.