Fysik

Funktion der skriver bevægelsen af pendul

07. januar 2022 af Christianfslag - Niveau: A-niveau

Jeg har fået stillet følgende opgave

"Se videoen og lav en funktion, som beskriver gyngens bevægelse"

Den omtalte video findes her.

Jeg er usikker på hvordan opgaven skal takles.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2022 af jl9

Ved du om det skal være en funktion der angiver vinklen til tiden?


Svar #2
07. januar 2022 af Christianfslag

#1
Ved du om det skal være en funktion der angiver vinklen til tiden?

Der tilkendegives ingen yderligere information.

Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2022 af ringstedLC

Pendulet her gyngen, bevæger sig med en harmonisk svingning:

\begin{align*} f(x) &= A\cdot \sin(\omega x)+d \end{align*}

Afspil videoen med nedsat hastighed, så du kan stoppe den præcist ved størst udsving.

- højreklik på tidssøjlen og vælg "Kopier video... for tidspunktet".

Eksempel: https://youtu.be/XlFp3qPbon4?t=11

- Gentag processen en hel svingning senere. Perioden er forskellen mellem de to tider.


Skriv et svar til: Funktion der skriver bevægelsen af pendul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.