Kemi

Spontan reaktion

08. januar 2022 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

Determine whether the following redox reactions is spontaneous at 25°C and 1 atm:

2KIO_2(s)+Cl_2(g)\rightarrow KClO_3(s)+I_2(s)

ΔHf° KIO3(s)= -501,4 kJ/mol
S° KIO3(S)= 151,5 J/mol * K

What is the lowest temperature which the reactions is spontaneous?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2022 af Sveppalyf (Slettet)

2KIO3(s) + Cl2(g) -> 2KClO3(s) + I2(s)

ΔHo = 2*(-397,73 kJ/mol) + 0 kJ/mol - ( 2*(-501,4 kJ/mol) + 0 kJ/mol ) = 207,3 kJ/mol

ΔSo = 2*143,1 J/(K*mol) + 116,1 J/(K*mol) - ( 2*151,5 J/(K*mol) + 223,0 J/(K*mol) ) = -123,7 J/(K*mol)

ΔGo = ΔHo -T*ΔS

ΔGo = 207,3*103 J/mol - 298K * (-123,7 J/(K*mol)) = 244,2 kJ/mol

Da ΔG er større end 0, er reaktionen ufrivillig.

Spontan reaktion kræver ΔG<0, dvs.

ΔG < 0  <=>

ΔH - TΔS < 0  <=>

207,3*103 kJ/mol - T*(-123,7 J/(K*mol) < 0  <=>

T < -1676K

Så reaktionen kan aldrig være spontan.


Svar #2
09. januar 2022 af Lise123Lise

hvordan finder man fx 397,73 kJ/mol?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2022 af Heptan

#2 Slå op i en tabel


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2022 af Sveppalyf (Slettet)


Skriv et svar til: Spontan reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.