Kemi

Reaktioner og koncentration forklaring

13. januar 2022 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

En der kan forklare det jeg har markeret med rødt i de vedhæftede filer?

Forstår ikke hvordan man kan vide at den skal danne en ion med H2O.


Svar #1
13. januar 2022 af Lise123Lise

den anden:

Forstår ikke hvorfor den skal opløftet i anden og den anden skal opløftet i tredje og ikke i anden ligesom i opgavebeskrivelsen 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2022 af mathon


Svar #3
13. januar 2022 af Lise123Lise

Udover de to andre spørgsmål. Kan jeg heller ikke finde ud af at beregne pH og pOH i følgende vedhæftede filer. Og ved ikke hvorfor der skal stå 0,0200-x og får også et forkert resultat når jeg solver for x....


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2022 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} \textup{Opl\o seligheds}\\ \textup{produktet:}\\& \left [ Ba^{2+} \right ]\cdot \left [ S{O_4}^{2-} \right ]=1.1\cdot 10^{-10}\;M^2\\\\ \textup{Blanding:}\\& \left [ Ba^{2+} \right ]\cdot\left ( 0.1\;M \right )=1.1\cdot 10^{-10}\;M^2\\\\& \left [ Ba^{2+} \right ]=\frac{1.1\cdot 10^{-10}\;M^2}{ 0.1\;M}=1.1\cdot 10^{-9}\;M\\\\& \textup{Der er set bort fra den yderst ringe stofm\ae ngde,}\\& \textup{som tils\ae ttes med }BaSO_4. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2022 af mathon

2)
          \small \begin{array}{llllll} \textup{du har tastefejl}\\ \textup{i n\ae vneren:}\\& \frac{x^2}{0.{\color{Red} 0}2-x}=10^{-1.23}\;\longrightarrow \;\frac{x^2}{0.2-x}=10^{-1.23} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2022 af mathon

         \small \begin{array}{lllll}Na_2C_2O_4\textup{:}\\& pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_{a2}+\log\left (\left [ C_2{O_4}^{2-} \right ] \right ) \right )\\\\ &pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( -\log\left (10^{-4.28} \right )+\log(0.200) \right )=8.8 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2022 af mathon

når du kender \small \left [ OH^- \right ]
er
                       \small pOH=-\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )
                  


Skriv et svar til: Reaktioner og koncentration forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.