Matematik

Funktioner

14. januar 2022 af Jonas0402 - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved

f(x) = 2x^3 + 4 ln x

Bestem f ' (x)

Hej, hvordan løser jeg opgaven og hvad betyder f ' (x)? Hvilke trin skal jeg tage for at løve opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2022 af mathon

      \small \small \small \begin{array}{llllll} f{\, }'(x)=&\left (2x^3+4\cdot \ln(x) \right ){}'=\left (2\cdot x^3 \right ){}'+\left (4\cdot \ln(x) \right ){}',\quad x>0\quad =\\\\& 2\cdot \left ( x^3 \right ){}'+4\cdot \left ( \ln(x) \right ){}'=2\cdot 3\cdot x^{3-1}+4\cdot \frac{1}{x}=\\\\&6x^2+4\cdot \frac{1}{x}=6x^2+\frac{4}{x} \end{array}


Svar #2
14. januar 2022 af Jonas0402

tak


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.