Matematik

Hvor mange km køre bilen på 1 liter benzin

14. januar 2022 af Silena - Niveau: 10. klasse

familien andersens bil bruger i gennemsnit 6,6 liter benzin pr 100 km 

afstanden mellem deres hjem og camping er 480 km 

- hvor mange km køre bilen på 1 liter benzin

- gennemsnits hastighed for tur på 7 timer 

- tid ved gennemsnitshastighed på 75 km/t

nu har jeg kigget alle mine notater igennem, prøvet at finde videoer osv, og der er intet der giver mening. Er der nogle der kan hjælpe? mvh 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2022 af Quarr

Hvad er prisen for benzin pr L?

- - -

Ja

 


Svar #2
14. januar 2022 af Silena

jeg har linket et billede af opgaven her

mvh

Vedhæftet fil:Billede1 matematik.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2022 af Quarr

Omvendt proportional

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2022 af Quarr

Når y stiger, falder x og omvendt. Der er en proportionalitet faktor k mellem dem.

- - -

Ja

 


Svar #5
14. januar 2022 af Silena

det forstår jeg ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2022 af Quarr

x*y=k

y=k/x , x≠0

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2022 af Quarr

Se her: https://www.youtube.com/watch?v=WFaX7NNAQCs

Se her: https://matc.praxis.dk/19565

Brug regneark

2.3

Beregn y(75) (Husk resultat angivet som timer og minutter)

- - -

Ja

 


Svar #8
14. januar 2022 af Silena

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2022 af Quarr

2.1)

6,6 L/100 km=0,066 L/km

1 L=(0,0066 L)*x

1 L /0,0066 L=15,15 km

2.2)

Bruger:

v=d/t=480 km / 7 timer =68,57 km/t (Husk selv at bruge regneark til 2.1 og 2.2)

2.3)

75 km/t=480/x

Fejl i 2.3) i mit forrige indlæg.

Mine hjælper dig med både 2.4 og 2.5.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. januar 2022 af ringstedLC

2.1 

\begin{align*} \frac{100\,\textup{km}}{6.6\,\textup{L}} &= \frac{15.15\,\textup{km}}{\textup{L}} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. januar 2022 af ringstedLC

2.2

\begin{align*} \textup{hastighed}\,(v) &= \frac{\textup{afstand}\,(s)}{\textup{tid}\,(t)} \\ &= \frac{480\,\textup{km}}{7\,\textup{timer}} \\ \textup{hastighed} &= 68.57\,\tfrac{\textup{km}}{\textup{t}} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. januar 2022 af ringstedLC

2.3

\begin{align*} v=\frac{s}{t}\Rightarrow t &= \frac{s}{v} \\ \textup{tid} &= \frac{480\,\textup{km}}{75\,\frac{\textup{km}}{\textup{t}}}=\frac{480}{75}\,\frac{\textup{km}\cdot \textup{t}}{\textup{km}} \\ \textup{tid} &= \;?\,\textup{t}=\;?\,\textup{timer og }?\,\textup{min.} \end{align*}


Skriv et svar til: Hvor mange km køre bilen på 1 liter benzin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.