Matematik

Matematik

17. januar 2022 af Mads135566 - Niveau: A-niveau

Forstår ikke hvordan jeg løser denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2022 af peter lind

Differentier f(x) og løs uligheden f'(x) > 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2022 af SauIGoodman

Som supplerende. Vis, at f'(x)=2+kcos(x). Dernæst kig på f'(x)>0. Vi ved, at cos(x) har værdimængde [-1,1] og derfor har kcos(x) værdimængde [-|k|,|k|]. Vis, at du kan få 2-|k|>0 som giver -2<k<2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2022 af ringstedLC

f og f ' er periodiske med perioden 2π for k ≠ 0.

\begin{align*} f'(x)=2&\,,\;k=0 \\f'(x)\;{\color{Red} =}\;0 &\Rightarrow \textup{\textit{vandret} vendetangent i } \bigl(0,f(0)\bigr)\;,\;k=-2 \\ &\Rightarrow \textup{\textit{vandret} vendetangent i } \bigl(\pi,f(\pi)\bigr)\;,\;k=2 \\ \Rightarrow f'(x)\;{\color{Red} \geq}\; 0 &\Rightarrow f(x)\nearrow \;,\;-2\;{\color{Red} \leq }\;k\;{\color{Red} \leq}\;2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2022 af ringstedLC


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.