Fysik

Fysik

18. januar 2022 af vana78 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hjælpp!!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2022 af Christianfslag

:)


Svar #2
18. januar 2022 af vana78 (Slettet)

#1

:)

mange takkkkk ToT 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2022 af ringstedLC

a) 

\begin{align*}\textup{Energi\ae ndring}=\Delta E=0 &= \Delta E_{p}+\Delta E_{k} \\ \Delta E_{p} &= -\Delta E_{k} \\ \Delta E_{p}=m\cdot g\cdot \Delta h\Rightarrow \Delta h &= \frac{\Delta E_{p}}{m\cdot g} =\frac{-\Delta E_{k}}{m\cdot g} \\ &= \frac{-\big(E_{k,\,top}-E_{k,\,st.}\bigr)}{m\cdot g} =\frac{E_{k,\,st.}-E_{k,\,top}}{m\cdot g} \\ &= \frac{0.5\cdot m\cdot {v_{st.}}^{\!2}-0.5\cdot m\cdot {v_{top}}^2}{m\cdot g} \\ \Delta h=h-0\Rightarrow h &= 0.5\cdot \frac{{v_{st.}}^{\!2}-{v_{top}}^2}{g} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2022 af ringstedLC

b) Pga. energibevarelse:

\begin{align*} E_{mek,\,st.} &= && E_{mek,\,top} &&&= &&&&E_{mek,\,slut} \\ E_{k,\,st.}+E_{p,\,st.} &= && E_{k,\,top}+E_{p,\,top} &&&= &&&&E_{k,\,slut}+E_{p,\,slut} \\ 0.5\cdot m\cdot {v_{st.}}^{\!2}+0 &= && 0.5\cdot m\cdot {v_{top}}^{\!2}+m\cdot g\cdot h &&&= &&&&0.5\cdot m\cdot {v_{slut}}^{\!2}+0 \\ 0.5\cdot m\cdot {v_{st.}}^{\!2} &= && m\cdot \bigl(0.5\cdot {v_{top}}^{\!2}+g\cdot h\bigr) &&&= &&&&0.5\cdot m\cdot {v_{slut}}^{\!2} \\ & &&\binom{0.5\cdot m\cdot {v_{st.}}^{\!2}=0.5\cdot m\cdot {v_{slut}}^{\!2}}{\Rightarrow v_{st.}=v_{slut}\quad\;} \end{align*}


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.