Matematik

funktioner og regneudtryk

18. januar 2022 af El00 - Niveau: 9. klasse

Kan nogle hjælpe mig med dette spørgsmål:

"Opstil et regneudtryk der viser, hvordan I beregner prisen for at parkere i rød zone fra kl. 17:00-01:00 på en hverdag."


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2022 af Christianfslag

Opstil regne udtrykket med to variable. Kald dem hhv. t og p, hvor t angiver antallet af timer parkeret, og p angiver hvilken periode der parkeres i. Fra 17-01 parkeres der i 3 forskellige tidszoner, kald dem p1, p2 og p3. Angiv hertil hvor mange timer der parkeres i hver tidszone.

Pris=t1\cdot p1+t2\cdot p2+t3\cdot p3

Hvoraf du får 

Pris=1\cdot 35+5\cdot 13+2\cdot 5


Skriv et svar til: funktioner og regneudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.