Matematik

Matematik- f(x)=7,15*1,012 (HASTER)

18. januar 2022 af Sarah2209 - Niveau: B-niveau

Jeg har denne opgave i en aflevering men da jeg har corona, har jeg ikke været der da vi lærte dette

vi vender nu tilbage til planeten hvis befolkningstal kenne beskrives med funktionen: f(x)=7,15*1,012, hvor x er antal år efter 2014 og f(x) er befolkningstallet

hvor mange år skal der gå efter 2014 før at der er dobbelt så mage mennesker på planeten som i 2014

i hvilket årstal er det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2022 af mathon

 f(x) = 7,15*1,012 ?


Svar #2
18. januar 2022 af Sarah2209

f(x)=7,15*1,012x


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2022 af mathon

                            \small \small \small \begin{array}{llllll} 2\cdot 7.15=7.15\cdot 1.012^{X_2}\\\\ 2=1.012^{X_2}\\\\ \log(2)=\log\left ( 1.012 \right )\cdot X_2\\\\ X_2=\frac{\log(2)}{\log(1.012)} \textup{ \aa r efter \aa r }2014\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2022 af ringstedLC

#0: Funktionen er en eksponentielt voksende funktion:

\begin{align*} f(x) &= b\cdot a^x\end{align*}

(Bemærk ligheden med renteformlen, hvor a = 1 + )

og den har en fordoblingskonstant T2. Se ligheden mellem #3 sidste linje og formel (105) i FS.

Og brug så lejligheden til at repetere de andre formler omkring denne type funktion.


Skriv et svar til: Matematik- f(x)=7,15*1,012 (HASTER)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.