Matematik

Bestem integral

20. januar 2022 af Simonew3 - Niveau: A-niveau

HJÆLP!
Skal løses i hånden. Har brug for hjælp til at løse den


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2022 af mathon

                                 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2022 af mathon

               \begin{array}{llllll} \textup{s\ae t}\\& u=x^3-7\quad \textup{og dermed}\quad \mathrm{d}u=3x^2\mathrm{d}x \\\\ \textup{og}&\textup{substituer} \end{array}
 


Svar #3
20. januar 2022 af Simonew3

Er jeg på rette spor?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2022 af mathon

Ja
        men
                    \begin{array}{lllll} \int_{2}^{3}\frac{1}{x^3-7}\cdot 3x^2\mathrm{d}x=\int_{1}^{20}\frac{1}{u}\mathrm{d}u=\left [ \ln(u) \right ]_1^{20}=\ln(20)-\ln(1)=\ln(20) \end{array}


Svar #6
20. januar 2022 af Simonew3

Hvor får du 20 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2022 af mathon

#6

               \begin{array}{llllll} \textup{s\ae t}\\& u=x^3-7\quad \textup{og dermed}\quad \mathrm{d}u=3x^2\mathrm{d}x \quad \textup{samt}\quad\int_{2}^{3}...\mathrm{d}x\rightarrow \int_{2^3-7}^{3^3-7}...\mathrm{d}u\\\\ \textup{og}&\textup{substituer} \end{array}


Skriv et svar til: Bestem integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.