Matematik

Matematik!

23. januar 2022 af Signe130208 - Niveau: 7. klasse

et akvarium har en længte på 3 meter, en brede på 1,5m og en brede på 80cm.

a. jeg kan ikke regne akvariet i frumfang cm3 eller bare i rumfang.

b.jeg kan heller ikke regne rufanget i liter

når der fyldes vand i udgør det et rumfang på 2800000cm3

så hvilken højde står vandet i akvariet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2022 af mathon

Et akvarium har en længte på 3 meter, en bredde på 1,5 m og en højde på 80 cm.

              \small \small \begin{array}{llllll}& 1\;m=100\;cm\\\\& 1\;m=10\;dm\\\\& 1\;cm=0.1\;dm\\\\ & 1\;dm^3=1\;L\\\\& 1000\;cm^3=1\;L\\\\ \textbf{a)}\\&\textup{Rumfang:}&R=\left (300\;cm \right )\cdot \left (150\;cm\right )\cdot \left ( 80\;cm \right )=\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{Rumfang:}&R=\left (30\;dm \right )\cdot \left (15\;dm\right )\cdot \left ( 8\;dm \right )=\\\\&& 2800000\;cm^3=2800\;dm^3 \end{array}


Skriv et svar til: Matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.