Matematik

Forslag til forskellige mål

23. januar 2022 af mads2333 - Niveau: 10. klasse
Hver regnvandsbeholder skal have et rumfang på 1.0m ( i tredje) og en højde mellem 0,5m og 2,0m
Giv en forslag til, hvilke mål hver af de træ regnvandsbeholdere kan have?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2022 af SuneChr

Ser vi på keglestubben, har vi:
      V (r, R, h)    = 1
Find passende r og R for:
      V (r , R, 1/2) = 1
      V (r , R, 5/4) = 1    (højden midt imellem grænserne for højden)
      V (r , R, 2)  = 1
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2022 af SuneChr

# 1 fortsat
SP 230120222235.JPG

Vedhæftet fil:SP 230120222235.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2022 af SuneChr

En lille rettelse til diagrammet, idet  0 < r < R
For r og R for de mellemliggende højder kan nogenlunde skønnes aflæst.
SP 230120222333.JPG

Vedhæftet fil:SP 230120222333.JPG

Skriv et svar til: Forslag til forskellige mål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.