Matematik

Clara vil fremstille æblemost - matematik

24. januar 2022 af El00 - Niveau: 9. klasse

Prisskilt:

0-20 kg æbler - 75 kr.

20-40 kg æbler - 150 kr.

40-60 kg æbler - 225 kr.

Spørgsmål: Skriv et regneudtryk, som Clara og hendes far kan bruge til at bregne, hvor mange kilogram æbler de skal bruge til at fremstille x liter æblemost.

Det skal være en ligning regneudtryk. Der må meget gerne være forklaring på hvorfor.

Jeg håber der nogle rare mennesker derude som vil hjælpe!


Svar #1
24. januar 2022 af El00

PS. Der bliver ca. 10 L æblemost pr. 20 kg. æbler.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} Behov(x)=y\;\textup{(kg\,\ae bler)} &= a\cdot x\;\textup{(L\,most)} \\ y=20 &= a\cdot 10\Rrightarrow a=\;? \\ Behov(x) &= ... \end{align*}

Der kunne være flere oplysninger og spørgsmål i opgaven, så vedhæft et godt billede af hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2022 af Soeffi


Skriv et svar til: Clara vil fremstille æblemost - matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.