Matematik

Overfladeareal i cm2 og hvilken højde vand står i

25. januar 2022 af Isa14 - Niveau: 7. klasse
Hejsa jeg har svært ved at regne C og D

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2022 af ringstedLC

c) Overfladearealet er det samme som grundfladen G:

\begin{align*} O=G &= b\cdot l \end{align*}

Da:

\begin{align*} R &= b\cdot l \cdot h \\ &= G\cdot h\Rightarrow G=\frac{R}{h} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2022 af ringstedLC

d)

\begin{align*} R_{vand}=2800000 &= G\cdot h_{vand} \\ h_{vand} &= \frac{2800000}{G}=\;?\,(\textup{cm}) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2022 af SuneChr

ad c)
Der er vel, med akvariets overfladeareal, tænkt det samlede areal af glassene, bund plus fire sider,
og uden glaslåg. Er der glaslåg, er det en seks-sidet kasse, der skal findes overfladeareal af.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2022 af ringstedLC

#4: Enig principielt. Akvariet er en kasse med eller uden låg.

Dog har vi for nylig hjulpet med den samme opgave og der sagt, at O = G. Så for at undgå forvirring, har jeg holdt mig til det.


Skriv et svar til: Overfladeareal i cm2 og hvilken højde vand står i

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.