Matematik

Forskrift for eksponentiel funktion

28. januar 2022 af 123laura - Niveau: B-niveau

En eksponentiel funktion ga°r gennem to punkter. Bestem forskriften, hvis den ga°r gennem punkterne:

a) (2,4) og (4,16) b) (2,3) og (5,24)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2022 af mathon

                 \small \begin{array}{lllllll} \textup{Brug:}\\&& a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}\\\\&& b=\frac{y_1}{a^{x_1}} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} a &= ...\quad \textup{formel (102)} \\ b &= ... \quad \textup{formel (103)} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2022 af mathon

                 \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&& a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}=\left ( \frac{16}{4} \right )^{\frac{1}{4-2}}=2\\\\&& b=\frac{4}{2^{2}} =1\\\\&& f(x)=2^x \end{array}


Skriv et svar til: Forskrift for eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.