Matematik

Omsætningen hos aarstiderne

28. januar 2022 af 123laura - Niveau: B-niveau

Omsætningen hos madleverandøren Aarstiderne kan i en periode efter 2013 beskrives ved modellen

f(x) = 301 ⋅ 1,227x,
hvor x betegner antal a°r efter 2013, og f(x) er den a°rlige omsætning, ma°lt i millioner kr.
a) Hvad fortæller tallet 1,227 om udviklingen i omsætningen?

b) Bestem fordoblingstiden for omsætningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2022 af StoreNord

f(x) = 301 ⋅ 1,227x     er lineær


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2022 af Christianfslag

#0

Omsætningen hos madleverandøren Aarstiderne kan i en periode efter 2013 beskrives ved modellen

f(x) = 301 ⋅ 1,227x,
hvor x betegner antal a°r efter 2013, og f(x) er den a°rlige omsætning, ma°lt i millioner kr.
a) Hvad fortæller tallet 1,227 om udviklingen i omsætningen?

b) Bestem fordoblingstiden for omsætningen.

1,227 vil beskrive i hvor stor grad stigningen er årligt. I 2013 var omsætningen 301 millioner kroner, og for hvert år vil der være en tilvækst 1,227x.

Fordoblingstiden finder du ved at regne dig frem til hvilken værdi for x der opfylder følgende

301\cdot 2=301\cdot 1.227x


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2022 af ringstedLC

Modellen er sikkert en eksponentiel vækst:

\begin{align*}f(x) &= b\cdot a^x \\ &= b\cdot \left ( 1+\frac{227}{100} \right )^x \\ T_2 &= \frac{\ln(2)}{\ln(a)}\quad \textup{formel (105)} \end{align*}

NB. Opdatér din profil.


Skriv et svar til: Omsætningen hos aarstiderne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.