Matematik

Matematiken bag denne udledning

01. februar 2022 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med at forstå den sidste del af udledningen. Hvordan får jeg h=..... hvor c bliver sat uden for parentes.? Jeg har vedhæftet billedet.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2022 af Anders521

#0 Med Π = cRT/M og  Π = ρg·h er                                                                                                                                                                                              ρg·h = cRT/M  ⇔                                                                                                                                                         h = cRT/ρgM        ρg ≠ 0                                                                                                                                           = (RT/ρgM)·c


Svar #2
02. februar 2022 af Amalie1234324

# betyder dette tegn forskellig fra 0 eller at det er 0. Hvorfor kan du sætte c uden for parentes når pg#0


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2022 af Anders521

#2 Ja, tegnet ≠ betyder "forskellig fra"


Svar #4
02. februar 2022 af Amalie1234324

Hvorfor kan du sætte c uden for parentes når pg#0?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. februar 2022 af Anders521

#4 De to størrelser har intet med hinanden at gøre. Årsagen til at c kan sættes uden for en parentes skyldes reglen a·(bc) = (ab)·c

Størrelsen ρg er sat til at være forskellig fra nul, således at h kan isoleres. Hvis  ρg ≠ 0, kan man dividere med ρg på begge sider af lighedstegnet.


Skriv et svar til: Matematiken bag denne udledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.