Matematik

provlemregning 2

03. februar 2022 af Oleelskeriben - Niveau: 8. klasse

Opgave 2 Isabella holder en hyggeklassefest en fredag aften. Hun bestiller en pizza til hver af gæsterne og en til sig selv. Hun bestiller 5 pizzaer til 55 kr./stk., 7 pizzaer til 65 kr./stk. og 8 pizzaer til 85 kr./stk. a) Hvor mange bliver de til festen? b) Hvor meget skal Isabella betale i alt? c) Hvad er gennemsnitsprisen pr. pizza?

a

5+7+8=20

de bliver 20 personer til festen.

b

555=275

765=455

885=680

275+455+680=1410

Hun skal betale 1410 kr i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2022 af peter lind

555=275 ????

o.s.v.


Svar #2
03. februar 2022 af Oleelskeriben

Man kan ikke se der står gange men 555=275 Er faktisk 5X55=275 osv


Svar #3
03. februar 2022 af Oleelskeriben

#1

555=275 ????

o.s.v.

der burde stå gange mellem 5 og 55


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2022 af ringstedLC

b)

\textup{Pris}= 5\cdot 55+7\cdot 65+8\cdot 85=1410\,\textup{(kr)}

c)

\textup{Gennemsnitspris}= \frac{\textup{Pris}}{\textup{Antal}}=\;?\,\textup{(kr)}


Svar #5
03. februar 2022 af Oleelskeriben

#4

b)

\textup{Pris}= 5\cdot 55+7\cdot 65+8\cdot 85=1410\,\textup{(kr)}

c)

\textup{Gennemsnitspris}= \frac{\textup{Pris}}{\textup{Antal}}=\;?\,\textup{(kr)}

er pris = 1410 

og er antal 20?


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. februar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Ja, det korrekt.


Skriv et svar til: provlemregning 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.