Kemi

kemi c

09. februar 2022 af johansen2094 - Niveau: C-niveau


ved sammenblandig af en vandig opløsning natirumphospat og magnesiumnitrat dannes et hvidt bundfald. 

1 hvilke ioner findes i blandingen? 
2 hvilke stof består bundfald af ? 
3 opskriv reakionsskemaet for fældningsreaktionen (tilskuerioner behøver ikke indgå i reaktionsskemaet) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{1)}\\&&Na^+\quad P{O_4}^{3-}\quad Mg^{2+}\quad N{O_3}^- \end{array}


Svar #2
09. februar 2022 af johansen2094

Ej jeg havde den næsten 1 rigtigt.  jeg mangede bare lige NO3- 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{2)}\\&&Mg_{3}\! \left ( PO_4 \right )_2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{3)}\\&& 3\;Mg^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,P{O_4}^{3-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Mg_3\! \left ( PO_4 \right )_2\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Skriv et svar til: kemi c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.