Matematik

Hvornår skal Rubjerg Knude Fyr flyttes igen?

10. februar 2022 af EpicCheeseLover35 - Niveau: 9. klasse

Er der en som vil kigge på mit indlæg her:

studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2002936#2038751


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2022 af Detragerikkedig (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du bør ikke oprette en ny tråd. Vi vender tilbage til den gamle tråd:

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2002936#2038751


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2022 af Soeffi

#0. Se evt. http://studie.one/mat/fo09/2021/mat-fp09-2020-12/index.html, opgave 5. Her er opgaven løst med regneark.

Som formel: Det stykke, der falder af skrænten på et bestemt år (t år efter 2019), er 1,62·1,02t. Efter t år er der samlet faldet et stykke af med længden: 1,62·1,021 + 1,62·1,022 + 1,62·1,023 + ...+ 1,62·1,02t = 82,6·(1,02t - 1), som er summen af en geometrisk række fra 1 til t. Man skal løse ligningen: 

82,6·(1,02t - 1) = 77 ⇔ t = 33,3


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Se min bemærkning i den gamle tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2022 af Soeffi


Skriv et svar til: Hvornår skal Rubjerg Knude Fyr flyttes igen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.