Kemi

Betsem pKs værdier ud fra graf

11. februar 2022 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme pks1 og pks2 ud fra den vedhæftede graf. Pks1 er halvdelen af første ækvivalens, hvilket vil sige omkring 6...? men hvordan finder jeg pks2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2022 af Heptan

Det er halvdelen på x-aksen, ikke y-aksen. Så omkring pH = 2 = pKs1.

For pKs2 gør du det samme, men starter fra ~14 mL i stedet for 0 mL. Dvs. midten af ~14 mL og ~21 mL, som er ca. 17,5 mL, hvor pH = pKs2 = ~9.


Svar #2
11. februar 2022 af Lise123Lise

Vent hvordan bliver det omkring 2 for pks 1? er halvdelen af 14 mL ikke 7 ml for x-aksen?

og hvorfor 21 mL? skal man tage det fra det punkt stigningen stopper?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2022 af Heptan

Jo 7 mL, og så aflæser man pH = 2 på y-aksen.

Man skal måle hvor stigningen er stejlest (i midten af de røde rektangler).


Skriv et svar til: Betsem pKs værdier ud fra graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.