Matematik

Løs ligningen f(x)=g(x) ved hjælp af grafen...

16. februar 2022 af ayaen - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse den her ligning ved hjælp af grafen... Men hvad skal jeg gør? 

Jeg har ikke fået andet end grafen (vedhæftet)

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2022 af jl9

Hvad er x når de to funktioner har ens værdi?


Svar #2
16. februar 2022 af ayaen

Mener du at fx. når y = 2, så er x = 3 ? (i et af skæringspunkterne)

Så er f(3) = g(3) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2022 af OliverHviid

Ja, det er netop det du skal gøre. Gør nu det samme for at finde de andre skæringspunkter.


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. februar 2022 af jl9

Ja.

Det kunne se ud til at f er et 3.-gradspolynomie og g er en ret linje.

Så ville man kunne skrive funktionerne som:

f(x) = a*x^3+b*x^2+c*x +d

g(x) = e*x+f

Så ville ligningen f(x) = g(x) være:

a*x^3+b*x^2+c*x +d = e*x+f

hvor a,b,c,d,e og f er konstanter. Dvs. man kunne løse ligningen (som godt kan have flere løsninger) for x.

Men man kan også bare aflæse x-værdierne på grafen. F.eks. må x=3 være en af løsningerne, som du skrev


Svar #5
16. februar 2022 af ayaen

Tak for svaret, det giver mening nu :-)


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x)=g(x) ved hjælp af grafen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.