Kemi

Beregn pH efter tilsætning af HCl

21. februar 2022 af meitner - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave, som lyder: 0,2 M NA2HPO4 opløses i 100 mL vand. Der tilsættes 100 mL 0,1 M saltsyre. Hvad er pH efter tilsætning?

Jeg kan ikke finde ud af hvordan man skal løse den – jeg har beregnet stofmængden af saltsyre, men ved ellers ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2022 af mathon

Brug pufferligningen:
                                          \small \small \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )


Skriv et svar til: Beregn pH efter tilsætning af HCl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.