Matematik

vinkler

27. februar 2022 af aimen - Niveau: 7. klasse

Hvad er vinkelsummen i en 20-kant?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2022 af SuneChr

Vinkelsummen i en polygon med n kanter er
(n - 2)·180º


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Vinkelsum}_{\textit{n}\textup{-kant}}:V_n &= 180^{\circ}\cdot (n-2) \\ V_{20} &= 180^{\circ}\cdot (20-2)=\;?^{\circ} \end{align*}

Hvis n-kanten er regulær/har lige lange sider, bliver dens vinkler:

\begin{align*} \textup{Vinkel}_{\textit{n}\textup{-kant}}:\,v_n &= \frac{V}{n} \\ v_{20} &= \frac{180^{\circ}\cdot (20-2)}{20}=162^{\circ} \end{align*}

Bemærk at flere kanter giver en større vinkelsum, men at vinklen vn < 180º


Skriv et svar til: vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.